Nastala poslední soutěž v sezóně a už předem mohu říci, že byla velice úspěšná – jak pro naše ženy, tak i pro muže…

V Dobroutově nás přivítalo pěkné počasí, klidná atmosféra, … ,ale malinká chybička se přeci jen vloudila. Při rovnání věcí na základnu naše hasičky zjistily, že jim chybí jedna „céčková“ hadice (no jo, ta příprava !!). To jim ale už bohužel běžel pěti minutový limit.

Proudařka si pro ni rychle běžela do Avie, ale nemohla najít tu svoji vyzkoušenou a osvědčenou, a tak jí naši hasiči donesli úplně novou hadici. Vše stihly v času určeném pro přípravu – mohly odstartovat. Obavy proudařky, že jí nepůjde nová hadice spojit, nebyly naplněny, ale přeci jen se stalo něco nečekaného. Hned poté, co srazila terč, nová hadice praskla. Ale díky štěstí měly dobronínské hasičky vítězství „v kapse“.

Dobronínští hasiči se nenechali zahanbit a předvedli ukázkový útok. Pohár za první místo jim právoplatně patřil.

Taková vydařená soutěž se musela samozřejmě pořádně oslavit. Při zpáteční cestě se z Avie ozývala naše „hasičská hymna“ – Hoří louka hoří les, hoří město hoří ves, hoří kočka hoří pes, … ,  a také „velký hit“ – Dobronín je stejně nejlepší! Kolemjdoucí jen nechápajíc kroutili hlavou … V oslavách jsme pokračovali v hospůdce Na Zatáčce, kde jsme probírali úspěchy i neúspěchy uplynulé sezóny.

Bylo to prostě krásné završení soutěžní sezóny pro rok 2006.